ÖZŞANLI :ONURLU BİR MÜCADELENİN ADIDIR 30 AĞUSTOS

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Önceki Dönem Şube Başkanı İsmail Özşanlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, duygu yüklü ifadelere yer verdi.

19:07:33 | 2022-08-29

‘Ulusumuza yeni ufuklar açan, başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu olan Kurtuluş Savaşı, üstün fedakârlıklar sonucunda kazanılmış, görkemli bir zaferdir’ diyen İsmail Özşanlı , mesajında hissiyatını şöyle ifade etti: ‘Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla, birlik ve beraberlik duygusuyla mücadele ederek, Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüşü başlatmıştır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur.


26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, ordumuzun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır.
Milletimiz, mevcudiyetini korumak, devletini yaşatmak ve hürriyetine vurulmak istenen prangalardan kurtulmak için 20. yüzyılın ilk çeyreğinde, onurlu bir mücadele sergilemiştir. Dünyadaki mazlum milletlerin misal aldığı şerefli bir mücadele sonunda, emperyalist zalimlerin milletimize biçtiği esaret kefeni, bir kez daha yırtılıp atılmıştır.


Kahraman ordumuz ve fedakâr halkımız, kadın-erkek, genç-ihtiyar milletimizin her ferdinin yüreğini ortaya koyarak, müstevlilerin emellerine ulaşması engellenmiş, Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğu bir kez daha tescillenerek, tüm dünyaya ilan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılan bu zaferle Anadolu'muz düşmandan temizlenmiştir. Kanlı ellerin hazırladığı planlar, bir kez daha suratlarında parçalanmış, tarihin çöplüğüne atılmıştır.
Bu duygu ve düşünceler ışığında, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha gururla kutluyor, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi, rahmetle anıyoruz’.




ETİKET :   Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Önceki Dönem Şube Başkanı İsmail Özşanlı İsmail Özşanlı

Tümü