Paçacı Fazıl usta Diyarbakırlılara 24 yıldır paça lezzetini tattırıyorlar

1960 yılından beri hizmet veren Paçacı Fazıl Usta, Diyarbakır şubeleriyle sağlık ve lezzet kaynağı olan paça çorbasını ve zengin doğu lezzetlerini müşterileriyle buluşturuyor.

18:04:59 | 2023-09-27

Müşterilerine Güler yüzlü hizmet veren ve yıllardır tadını bozmayan Paçacı Fazıl Usta vatandaşların ilgisinden hayli memnun. 1960 yılında eski yoğurt pazarı yanında bulunan Güzeliş Lokantası'nda babası Merhum Cemil Onur'un yanında yetişen Fazıl Usta babasından meslek kalan paçacılığı çocuklarıyla beraber devam ettirmenin haklı mutluluğunu yaşıyor.

1960 yılından beri hizmet veren Paçacı Fazıl Usta, sağlık ve lezzet kaynağı olan paça çorbasını ve zengin doğu lezzetlerini müşterileriyle buluşturuyor. Paçacı Fazıl Usta İşletmecisi  birçok hastalığa iyi gelen ve özellikle gelişim çağındaki çocuklara büyük fayda sağlayan paça çorbasının, günün her saatinde sevilerek tüketildiğini söyledi.

ÜÇÜNCÜ KUŞAK İŞLETMECİ

Doğu mutfağına ait lezzetleri üçüncü kuşak olarak yıllardır müşterilerine sunduklarını dile getiren Paçacı Fazıl Usta 1960'da Cemil Usta ile başlayan lezzet yolculuğunda başta paça çorbası olmak üzere, kuzu ve süt dana etinden yapılan Diyarbakır'a özgü yemeklerle damaklarda benzersiz tatlar bıraktıklarını kaydetti.

Deneyimli ve güler yüzlü personelleri ile doğal antibiyotik olan paça çorbasını Diyarbakırlılara uzun yıllardan bu yana ikram ediyor. Paça çorbasının Doğu mutfağının en çok sevilen lezzetlerinden biri olduğunu belirten Paçacı Fazıl Usta, “24 yıldır yarım asırdan fazla baba mesleğini yapıyoruz Doğu mutfağının en çok sevilen lezzetlerinin başında paça çorbası geliyor. 24 yıldan buyana bizleri yalnız bırakmayan tüm kıymetli dost ve müşterilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz Allah kendilerinde razı olsun” dedi.

BABA MESLEĞİNİ EVLATLARINA BIRAKIYOR

Baba  mesleği olan  gelen lezzetli tarifleri Diyarbakır'daki restoranlarında müşterilerine sunduklarını dile getiren Paçacı Fazıl Usta, "Doğu mutfağının en çok sevilen lezzetlerinin başında paça çorbası geliyor. Paça çorbasını kemik suyunda 16 saat boyunca ağır ateşte kaynatarak pişiriyoruz. Çorbalarımız tamamen doğal ve sağlıklı bir şekilde hazırlanıyor, hiçbir katkı maddesi eklenmiyor.



Paça çorbası, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için son derece faydalıdır. Kemik gelişimine, vücudun kan yapmasına yardımcı olur. İçindeki vitamin ve minerallerle, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Çocukların yanı sıra hamileler ve yeni doğum yapanlara, kırık kemiği olanlara da tavsiye edilir. Antibiyotik  görevini yapıyorSoğuk algınlığına da iyi gelir" diye konuştu.

"Çorba ve et yemeklerinde iddialıyız"

Diyarbakır'a özgü lezzetlerin en büyük sırrını malzeme kalitesi olduğunu da söyleyen  Fazıl Onur, "Biz etlerimizi Diyarbakır'da doğal ortamda taze otlarla yetişen koyunlardan elde ediyoruz. Anneannelerimizin bizlere evde yaptığı yemeklerin lezzeti ve kalitesinin aynısını, biz de müşterilerimize sunmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Et yemekleri konusunda da iddialı olduklarını dile getiren paçaçı meşhur fazıl onur  şunları söyledi: "Paça çorbası çeşitlerinin yanı sıra; Diyarbakır'a özel lezzetleri de müşterilerimize sunuyoruz.



Mumbar, şırdan, kaburga dolması, içli köfte, ekşili kuru dolma, tandır, kavurma, haşlama, kış aylarına özel ayvalı kavurma ve çorba çeşitlerimiz çok beğeniliyor. Atom paça ve ekmek üstü paça yemeklerimiz de talep görüyor. Etlerimizi, baharatlarımızı ve diğer malzemelerimizi özenle seçiyoruz. Hijyene büyük önem veriyoruz.  24  yıldır halkımıza hizmet veriyoruz. Meşhur Paçacı Fazıl Onur babamızdan gördüklerimizi bizler de çocukları ve torunları olarak uygulamak için çalışıyoruz. Her yaşa hitap ediyoruz” diye konuştu.

YEDİDEN YETMİŞE MÜŞTERİLERİ VAR

Yediden yetmişe bir çok müşterileri olduğunu da sözlerine ekleyen Paçacı Fazıl Usta, “Yediden yetmişe bir çok müşterimiz var. Yerli ve yabancı turistler paça çorbamızı içmeden Diyarbakır’ı terketmiyorlar. Düğünden önce  gelin damat kardeşlerimiz yemeklerini burada yiyorlar. Yani müşterilerimize güzel hizmet ve damak tadlarına hitap etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm herkesi Peyas 257 Sokak Diclekent Villaları Kadayıfçı Sıtkı usta karşısındaki adresimize bekliyoruz” dedi.

“20 YILDIR PAÇACI FAZIL USTAYI TERCİH EDİYORUZ”

20 yıldan bu yana paçacı Fazıl Usta’yı tercih ettiklerini belirten Diyarbakır esnaflarından marangoz Veysi Cengiz Elhansu, “Tam 20 yıldan buyana paçacı fazıl ustayı tercih ediyoruz. Yemekleri kaliteli  Türkiye’nin en güzel lokantası  diyebilirim. Temizliğe çok dikkat ediyorlar. Her zaman gidip paça yiyerim. Müşteriye ilgi alakadarları çok güzel çok memnunum sağolsunlar. Üzerlerine paça yapanı asla tanımam bu güzel günlerinide kutluyorum. Allah işlerini rast götürsün” diye konuştu.

DİYARBAKIR’A HER GELDİĞİMDE UĞRUYORUM

Diyarbakır’a her geldiklerine Paçacı Fazıl Usta’ya uğradıklarını dile getiren Ofis Sen Genel  Başkan Yardımcısı Mehmet Veysi Yılmaz ise, “13 yıldan buyana Fazıl Ustaya  geliyoruz.



Diyarbakır’a her geldiğim zaman ilk tercihimiz Fazıl Ustadır. Tüm yemekleri ve paçası çok kalitelidir bir yiyen  artık bağımlı oluyor böyle bir günde bizlerde geldik çok mutlu olduk. 24 yıldır baba mesleğini sürdüren kıymetli Fazıl Ustaya, çocuklarına ve tüm personellerine bu güzel hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :   1960 Yılından Beri Hizmet Veren Paçacı Fazıl Usta Diyarbakır

Tümü