SALAHANENİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

D.BAKIR- Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesinde bulunan ve halk arasında ‘Salahane’ olarak bilinen yerde, zaman zaman yaşanan sorunlar, vatandaşlara güç anlar yaşatıyor.

19:32:21 | 2020-11-04

Sur İlçesi Eski hal yakınlarında bulunan, yıllardan beridir et ve sakatat satılan ve vatandaşların ‘Salahane’ olarak tabir ettikleri et ve sakatat satış noktasının, hemen girişinde bulunan tümsek olan yerde, vatandaşların Salahaneye girerken, zor anlar yaşadıkları görülüyor.

Her gün binlerce insanın girip çıktığı, alış veriş yaptığı Salahanenin hemen girişinde bulunan yerin, kaygan oluşu nedeniyle, vatandaşların ayaklarının kayıp düştüğü belirtiliyor.


Neredeyse her gün bir düşme vakasının yaşandığı sakatathane girişinde, bugün yine aynı notada, elli yaşlarda olan bir bayanın tümsekte ayağının kayıp düşmesi sonucu kolundan yaralandığı ifade edildi.

112’ye hemen bilgi veren vatandaşlar, yaralanan bayanın acılar içinde kıvrandığını, ambulansın ise yaklaşık yirmi dakika sonra geldiğini ve yaralanan kadını alıp, hastaneye götürdüklerini belirttiler. Yaralanan kadın, olayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet edeceğini belirtirken, gün içinde birçok insanın girip çıktığı ve sık sık bu olayların yaşanması nedeniyle, yetkililerden çözüm bekleniyor.

Esnaflardan Kerem Baybir, şunları söyledi: ‘Yaklaşık 35 yıldır, burada baba mesleği olan sakatatçılık yapmaktayız. Hemen hemen her gün bu tür düşme ve yaralanma vakaları yaşanmakta. Yer tümsek ve bir hayli kaygan. Yetkililer derhal bu soruna çözüm bulmalılar, aksi halde, Allah korusun, sonu ölümle biten kazalarla karşılaşabiliriz.



Burada düşüp beyin kanaması geçirme riski de var. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ricamız, konuyu gündemlerine alıp, en kısa sürede çözüme kavuştursunlar. Bizler de esnaflar olarak, Büyükşehir Belediyemize müracaat edecek ve konunun takipçisi olacağız’.

 

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü