SANAT CAFE, KAYMAKAM BEŞİKÇİ TARAFINDAN DUALARLA HİZMETE AÇILDI

D.BAKIR- Özellikle son yıllarda sürekli büyüme ve gelişme trendi gösteren Diyarbakır’da, bu olumlu gelişmelere paralel olarak, yeni işyerleri de hizmete açılıyor.

15:56:56 | 2022-06-05

Bu kapsamda, görkemli bir törenle hizmete açılan Sanat Cafe, Diyarbakır’ın tanınmış simalarını bir araya getirdi.

Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Sanat sokağında hizmete giren Sanat Cafe, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi ve Yenişehir İlçe Emniyet Müdürü Erdal Basur ,İş adamı Veysi Nart tarafından, Dualarla hizmete açıldı.

Açılışta ayrıca kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, SİAD yetkilileri, sanat ve spor camiasının tanınmış simaları, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu yer aldı. Gönderilen çelenklerle Cafe, adeta bir çiçek bahçesine dönüştü.

TOPLAM 860 M2’LİK OLDUKÇA GENİŞ BİR MEKÂN

Medeni ve Kahraman ailelerinin sahibi olduğu, toplam 860 metrekarelik bir alanda, oldukça ferah ve rahat bir ortamda hizmet verecek olan Sanat Cafe’de, yirmi personel istihdam ediliyor. Hem ailelerin rahatlıkla gidebileceği, hem de gençler ve ebeveynlere hitap eden Cafe, oldukça şık dekor dizaynı ile de adeta göz kamaştırıyor.

Üç katlı mekânın en üst katında, şık tasarımlı oyun salonu, büyük bir bar bulunmakta. İçkisiz olan mekân, birçok yeni hizmetleri de misafirlerine sunacak.


YAPAY BAHÇE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Sanat Cafe, Diyarbakır’da başka hiçbir yerde olmayan ‘yapay bahçesi’, daha ilk günden, bir hayli ilgi görürken, gözde mekânlardan biri olacağını gösterdi.


Diyarbakır ve bölgemizin yöresel kahvelerini, Türkiye'de bir ilk olarak kendine has karışım ve özel tarifleriyle hazırlayıp kumda pişirmek suretiyle, damak zevkine hitap eden, yeni bir tat sunmakta olan bu güzel mekan, aynı zamanda nargile konusunda da bir hayli iddialı.

Diyarbakır'da daha önce olmayan nargile takım ve çeşitleriyle, nargile tutkunlarının uğrak mekânı olacağı gözlenen Sanat Cafe, bir hayli zengin çeşitlerin bulunduğu mutfağıyla, farklı tatlara da hitap edecek.


Her türlü sıcak ve soğuk içecek çeşitlerinin olduğu mekânda, ailelere ayrılan özel yer bulunmakta. Yazın serin ve kışın ise sıcacık ortamıyla, hizmete verecek olan Sanat Cafe,



gençlerin yeni adresi olacak.Genç Girişimci İş kadını Suzan Medeni, Melik Medeni, işletmeciliğini yaptıkları ve aynı zamanda yönettikleri Sanat Cafe’nin açılışında, davetlilere ikramlar yapılırken, mekânı görenler, hayran kaldıklarını belirttiler.



MUTFAĞI DENEYİMLİ ŞEF’E TESLİM

Öte yandan, Sanat Cafe’nin mutfağı ise 17 yıldır sektörde aşçı gastronomi olarak çalışan Vedat Çalışkan’a emanet edildi. Çalışkan’ın şefliğini yaptığı mutfakta, çaç tava, sote tavuk, gözleme, tost, hamburger çeşitli yemek ve mezelerin yanı sıra birbirinden lezzetli yiyecekler hazırlanıyor.

AÇILIŞI YENİŞEHİR KAYMAKAMI BEŞİKÇİ YAPTI

Açılış öncesi bir konuşma yapan Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi, “Sanat sokağımızın adı ile özdeşleşmiş, yenilenen yüzü ile sanat sokağımıza yakışır bir hale gelmiş, Sanat Cafemiz’in açılışını sizlerle beraber yapmaktan, büyük bir mutluluk duymaktayım.



Cenab-ı Allah’ın izniyle, hem kentimiz ekonomisine ve hem de istihdama ciddi katkılar sağlayacak tesisimiz, yerli ve yabancı turistlerin de uğrak mekanlarından birisi olacak. Sanat Cafemiz’in, hem işletmecilerimize ve hem de kadirşinas Diyarbakır halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Vatandaşlarımız burada bir hayli hoş ve keyifli vakit geçirecek, mutfağın bir hayli zengin menüsünden yararlanacak” diye konuştu.



GİRİŞİMCİ İŞ KADINI SUZAN MEDENİ: ‘SEKTÖRE YENİ BİR SOLUK GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

Sektören yeni bir soluk getirmek adına böylesi bir mekan açtıklarını dile getiren Girişimci İş Kadını Suzan Medeni ise, “Görkemli bir açılış töreniyle hizmete giren Sanat Cafe’nin hepimize hayırlı olmasını diliyoruz.



Her zaman için, hijyene gösterdiğimiz önem, deneyimli ve güler yüzlü personelimiz ile Sanat Cafe’yi, bir yuva sıcaklığı ve konseptiyle tasarımını yaparak hizmete sunduk.



Bayan personellerimizin olması, işimize ayrı bir renk katmış durumda. Mekânımıza gelen herkese ‘müşteri değil’ hep ‘Misafir’ olarak hizmet sunacağız. Yaptığımız işin hem kendi sektörümüze değer katması, öz kültürümüzden gelen değerler ve zengin mutlağımızdan harmanlanmış bir Cafe olarak, güler yüz,


temiz bir ortamda, birbirinden güzel ve leziz ürünlerimizle birleştirip, total bir hizmet sunabilmek, bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacak. Ayrıca, kentimiz insanının istihdamına katkı sağlayacak, ekonomiye katma değer katacak yeni iş yerlerinin hizmete girmesi, hepimizin ortak temennisidir.



Bu vesileyle birçok insanımızın evine ekmek götürecek olması, ailesini geçindirecek gelir elde etmesi, en fazla bizleri mutlu eder. Allah, razı olsun, açılışımıza bizzat katılan, çelenk gönderen ve telefonla hayırlı olsun dileklerini ileten herkesten” dedi.

HABER: YILMAZ ACU

 




ETİKET :  

Tümü