Seydaoğlu Diyarbakır’da 300 çocuğu sünnet ettirdi

Yaptığı hayırlarla gönüllerde taht kuran 20. ve 21. dönem Diyarbakır Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu’nun desteğiyle Diyarbakır’da aralarında Bağlar’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ve konteyner kentte bulunan depremzede çocukların bulunduğu 300 çocuk için davul zurna eşliğinde sünnet merasimi ile yemekli Mevlid programı yapıldı.

19:38:53 | 2023-10-09

20. ve 21. dönem ,Diyarbakır, Milletvekili ,Sebgetullah ,Seydaoğlu’nun,desteğiyle ,Diyarbakır’da ,aralarında Bağlar’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ve konteyner kentte bulunan depremzede çocukların bulunduğu 300 çocuk için davul zurna eşliğinde sünnet merasimi ile yemekli Mevlid programı yapıldı.

 

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesinde bulunan bir futbol sahasında yapılan sünnet şölenine Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Av. Murat Aksu, Azmi Aksu, Hayrullah Aksu, organizasyona katkıda bulunan Gülten Çelik, kanaat önderleri 300 çocuk, aileleri, 20 mahalle ile 40 köyün muhtarı ve vatandaşların olduğu bin 500 kişi katıldı.



Etkinlik, kurban kesilerek başladı. Seydaoğlu’nun katkılarıyla 10 parçadan oluşan sünnet kıyafetlerini giyen çocukların oldukça heyecanlı ve mutlu olduğu programda sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, aileler çocuklarının mutluluklarına şahit oldu.



‘KİRVELİK İSLAMİ BİR DEĞERDİR’

Eski Milletvekili Seydaoğlu doğum yerinin Alipınar olduğunu ve birçok çocuğa kirvelik yaptığını kaydederek; “Kirvelik, Mezopotamya’nın binlerce yıllık geleneğidir. Coğrafyamızda kutsal bir kan bağı olarak görülür. Hatta kan bağından öte birbirine kirve olan aileler kız alıp vermezler bile. Bu aynı zamanda bir İslami değerdir. İslam dininin gereklerinden olan her erkek çocuğunun sünnet edilmesi, beraberinde ekonomik bir külfet getiriyor. Biz de ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnetlerini ücretsiz yaptırarak bunu kutlamak, onların bu heyecanına ortak olmak istedik. Bu bizim için en kutsal mutluluktur. Belki bu geleneğimiz diğer siyasilere de örnek olur. Melek gibi olan çocukların bu masum mutluluğu yaşam sevincimdir” şeklinde konuştu.



AKSU: BU ORGANİZASYONDA BULUNMAK BİZLERİ MUTLU ETTİ

 

Diyarbakır’da böylesi bir organizasyonda bulunmak mutluluk duyduğunu belirten Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ise, “Böylesi güzel bir organizasyonda bir araya gelmek ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklarımızı sünnet edilmesi beni çok mutlu etti. Çocuklarını sünnet ettirecek durumları olmayan ailelerin çocukları, yetim çocuklar ve depremzede çocuklardan oluşan sünnet törenine katıldı.  Sünnet Allah’ın emri peygamberimizin sünnetidir.



Her Müslüman erkeğin bu vazifeyi yerine getirmesi gerekiyor. Ben ve oğlum Murat Aksu’da destek verdik.  Bu gereği yerine her Müslüman erkeğin bu vazifeyi yerine getirmesi gerekiyor. Bizlerde yardımcı olduk. Çocukların ve ailelerinin mutluluğu gözlerinden okunuyor bu mutluluk bizleride mutlu etti. Sünnet olan çocuklara Allah’tan şifa diliyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 




MUHTAR GÜLER: İHTİYAÇ SAHİBİ VE YETİM ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLDULAR

Şehitlik Mahallesi Muhtarı Fahrettin Güler ise, “Şehitlik mahallemizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları ve yetimlerden oluşan 30 çocuğumuzu bu şölende sünnet ettirdik. Çocuklarımız ve aileleri çok mutlu oldular. Böyle bir muhteşem organizasyon ve etkinliği yapan başta kıymetli vekilimiz Sebgettullah Seydaoğlu olmak üzere etkinliğe katılan sayın Bakanımız Abdulkadir Aksu ve değerli ailesine etkinliğe katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkür ederim. Sünnet olan çocuklarımıza şifalar diliyorum. Bu tür etkinliklerin herkesime örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Sünnet merasiminin ardından etkinliğe katılan bin 500 kişiye yemek ikram edilirken, davul zurnalar eşliğinde halaylar çekildi. Törene katılan herkes gönüllerince eğlendi.

Sebğatullah Seydaoğlu kimdir?

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sevk ve İdare Bölümü mezunudur. Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Yöneticiliği, Tüccarlık, Çiftçilik, Diyarbakır İI Genel Meclisi Üyeliği yapmıştır. TBMM XX ve XXI. Dönem Diyarbakır Milletvekilidir. Evli ve altı çocuk babasıdır.




ETİKET :   20. Ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu’nun Desteğiyle Diyarbakır’da Aralarında Sünnet

Tümü