SEYDAOĞLU’NDAN BİR ÖRNEK DAVRANIŞ DAHA

ANKARA/ Anavatan partisi saflarında iki dönem Diyarbakır milletvekilliği yapmış, daha sonra da Ak partiden Milletvekili Aday Adayı ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı olarak, Ak partinin oylarını yaklaşık yüzde 20 oranında artıran, birçok farklı partilere mensup vatandaşların saygı duyduğu Sebgetullah Seydaoğlu’nun yaptığı hizmetler, aradan geçen onca yıla rağmen unutulmadı.

22:57:53 | 2021-02-21

Diyarbakır siyaseti için önemli bir kazanım olan, Bölgemiz genelinde sevilen ve sayılan Sebgettullah Seydaoğlu, sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretmek için çalışıp çabalayan nadir siyasetçilerden biri olarak, ülkemiz siyaset tarihinde yerini almış biridir.

HAYIR HASENAT İŞLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bugüne kadar birçok kez Diyarbakır ve Ankara’da birçok defalar muhtelif yardımlar yapan, Sakarya’daki tarım işçilerini ziyaret ederek, onlara moral desteği verip, beraberinde hediyeler götüren Seydaoğlu, olanakları dahilinde bu tür çalışmalarına devam ediyor.

Seydaoğlu, bu kez, Ankara’da yapımı devam etmekte olan Yargıtay binasında çalışan inşaat işçilerini ziyaret ederek, hem moral verdi, hem de beraberinde götürdüğü hediyeleri dağıttı. Elliye yakın vatandaşımızın çalıştığı Yargıtay binası inşaatı çalışanlarına bir ziyaret gerçekleştiren Seydaoğlu, inşaat işçilerine kışlık kıyafetler, mont, kazak, ayakkabı ve bot dağıtarak, gönülleri ısıttı.

Ankara’da eksi 15 derece soğukta inşaat işinde çalışarak, hayatlarını idame etmeye çalışan inşaat işçilerini ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet eden ve dertleşen Seydaoğlu, beraberinde götürdüğü hediyeleri de takdim ederek, bir kez daha gönülleri fethetti. İnşaat işinde çalışan Diyarbakırlı gençleri sevindiren Seydaoğlu, daha önce de birçok defalar böyle sürpriz ziyaretler yaparak, yüzlerce aileye gıda, nakdi yardım, kıyafet yardımlarında bulunmuştu. Ziyaretten bir hayli memnun kalan inşaat işçileri, Seydaoğlu’nun ülkemiz siyasetine zerafet katan ender siyasetçilerden biri olduğunu belirterek, kendisi ve beraberinde gelen heyete teşekkür ederek, bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.


İnşaat işçileri, ‘Memleketimizden kopup, gurbet ellerde çalışmak zorunda kalıyoruz. Çünkü memleketimizde iş olanakları sınırlı. Mecburen ailelerimizden ayrı kalarak, ekmeğimizi evimizden yüzlerce kilometre uzakta temin ediyoruz. Hepimiz ekmek parası için buradayız. Sayın Seydaoğlu ve beraberinde gelen herkese, en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor ve bu davranışının, bütün siyasetçilere örnek teşkil etmesini diliyoruz.

Sebgetullah Seydaoğlu, ‘İlk günden bu yana asla değişmeyen ve eğilip bükülmeden her platformda sergilediği dik duruşuyla, herkese son derece sempatik gelen samimi üslubuyla, halk kitlelerinin gönlünde taht kurmuş bir isim. Hem ANAP döneminde milletvekili iken ve hem de daha sonra yaptığı hizmetler saymakla bitmez. Milletvekilliği döneminde yaptığı konuşmalarda, Diyarbakır ve Bölgemiz başta olmak üzere, ülkemizin kangrenleşmiş sorunlarına dikkat çekerek, çözüm önerilerinde bulunmuştu.


Diyarbakır’ın neredeyse yüz yıla yakın sorunlarından biri olan su sorununu, takipçiliği ve kararlılığı ile çözerek, insanların dualarını almıştır. Organize Sanayi Bölgesinde bir çok fabrikanın temelini atarak, hem ekonomimize katma değer, hem de istihdama büyük katkılar sağlayarak, haklı olarak gönüllerde taht kurmuştur. TEKEL tütün fabrikasında, bin iki yüz elliye yakın insanımızın işe alınmasını sağlayarak, işsizliğin adeta tek başına panzehiri oldu.

Yine Milletvekilliği döneminde yaklaşık sekiz yüze yakın köye yol, su ve telefon bağlanmış, sayısız okul ve sağlık ocakları açılarak, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın Eğitim ve insanlarımızın hastane ihtiyaçları karşılandı. Halkımızın sinesinden çıkan Seydaoğlu, Diyarbakır ve Bölgemiz halkının sorunlarını, defalarca kez ulusal televizyon kanalları ve yayın organlarında dile getirerek, ülkemiz kamuoyunu bu sorunlara dikkatini çekmeyi sağlamış, özü sözü bir siyasetçi ve vatandaş dostudur.



Ekonomik durumu elverişli olmayan binlerce hastaya gerek Diyarbakır ve gerekse Ankara’da tedavi imkânı sağlayan, Ankara’da büro açıp, kalacak yerleri olmayanları otelde ağırlayıp, ihtiyaçlarını gideren Seydaoğlu’nun yaptıklarını unutmak mümkün değil. Yolda kalan garibanlara kol kanat gerip yardımcı olan, binlerce insanın iş güç sahibi olmasına vesile olan, hem TBMM lojmanlarındaki evini, hem de Diyarbakır’daki evini vatandaşlara açan ve tabiri caizse ekmeğini halkıyla paylaşan Sebgetullah Seydaoğlu, her türlü övgüye mazhar bir Diyarbekir beyefendisidir.

Açık sözlülüğü, içinden geçenleri söylemesi, insanlara samimi yaklaşımı onun zaten kalplerde yer edinmesini sağladı. Son derece olumlu ve büyük bir potansiyele sahip. Bugünkü siyasi arenaya baktığımızda Seydaoğlu’nun bu kent için ne kadar önemli bir kişilik olduğu daha net ortaya çıkmakta. 8 yıllık Milletvekilliği döneminde, rüşvet, torpil ve adam kayırmacılığa hep karşı çıkan Seydaoğlu, kimi zaman çalıştığı halde ücretini alamayan işçilerin yanında, kimi zaman pamuk ve fındık işçilerinin yanında olarak onlara yarenlik etti.


İkamet ettiği ve kullandığı aracının dışında bir serveti olmayan, hiçbir zaman ihale ilişkilerine girmeyen, helale haram katmayan Sebgetullah Seydaoğlu, bu yönüyle de günümüz siyasetçilerine örnek teşkil eden bir profil çizdi’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.




ETİKET :  

Tümü