SİİRT VAKFI DİYARBAKIR ŞUBESİ’NDEN BİR ANLAMLI PROJE DAHA

D.BAKIR/ Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi, toplumsal proje ve çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

15:05:31 | 2023-06-09

Başkanlığını Adnan Öktüren’in yaptığı Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi, her yıl geleneksel olarak getirdiği Mübarek Ramazan ayında, gıda dağıtımı ve iftar davetlerini, bu yıl da devam ettirdi. Bu kapsamda Merkez Bağlar İlçesi Emek mahallesinde bulunan peynir pazarı yanındaki Park Gurme’de kurulan iftar çadırında, Ramazan ayı boyunca, yaklaşık iki bin beş yüz kişiye iftar yemeği verildi.

Bunun yanı sıra, muhtelif defalar, kıyafet, ayakkabı, ayni ve nakdi yardımlarda da bulunan Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi, yine bir toplumsal projeyi daha gerçekleştirdi.

Bu doğrultuda, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki kimsesiz ve dışarıdan hiç bir şekilde nakdi yardım alamayan 20 kadın mahkûma Kurban Bayramı öncesi biner lira yardımda bulunuldu.

Yine geçtiğimiz günlerde, kadın mahkûmlara 200 adet eşofman ve 50 takım da kız çocuğu giysisi temininde bulunan Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi Başkanı Adnan Öktüren, yardımların olanaklar doğrultusunda devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

YARDIMLAR ÇOK YÖNLÜ OLARAK DEVAM EDİYOR

‘Bilindiği üzere, İslami, iktisadi ve sosyal hayatın ayrılmaz birer parçası olan Vakıflarımız vasıtasıyla, bugüne kadar birçok sosyo-ekonomik ve kültürel faaliyet gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Senelerden beridir, ihtiyaç sahibi ailelerimize, başta gıda olmak üzere, kıyafet ve okul gereçleri yardımında bulunduk. Bunun yanı sıra İftar çadırımızda, vatandaşlarımızla beraber iftarımızı açtık. İhtiyaç sahiplerinin sosyal durumlarını tespit ederek, gıda kolilerini bu ailelerimizin evlerine teslim ettik. Bunun yanı sıra, engelli, yaşlı, yetim veya hastası bulunan derneğimizde kayıtlı bulunan ailelere yönelik yardımlar dağıttık.

Şükürler olsun ki, her yıl düzenli olarak ve üstelik de her sene üzerine katarak, daha fazla sayıda aileye ulaşıyoruz.


Aldığımız hayır duaları, bizim için tarifi imkânsız bir hazine değeri taşımakta ve aynı zamanda ve motivasyon kaynağımız olmakta. Kısmet olursa, bu yardım çalışmalarımızı her geçen yıl üzerine katarak, çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.

Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi olarak, vakfımızın geniş yardım yelpazesine bir yenisini ekleyerek, kimsesi olmayan kader kurbanlarına bir nebze olsun katkı sağlamakla önemli bir hizmeti ifa ettiğimize inanıyorum. Olanaklarımız elverdikçe kimsesiz kadın mahkûmlara ayni ve nakdi katkı sağlamaya çalışacağız. Gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu ilgililerden öğrendiğimiz kimsesiz kader kurbanlarına, duyarlı ve hayırsever kişi ve kuruluşların yardım etmeleri için buradan çağrıda bulunuyorum’.

 

HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :   Siirt Vakfı Diyarbakır Şubesi Toplumsal Proje 20 Kadın Adnan Öktüren

Tümü