TBMM’DE ‘MEŞHUR SITKI USTA’ RÜZGÂRI ESTİ

D.BAKIR- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan yemin töreni öncesinde oldukça renkli görüntüler yaşandı. Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, beraberinde Ak partinin diğer Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile birlikte geldikleri yemin töreni öncesinde, oldukça ilginç ve bir o kadar da ‘tatlı’ bir sürpriz yaptı.

19:40:00 | 2018-07-10

Mehmet Mehdi Eker, yemin töreni öncesi Meclis’te, Diyarbakır’ın meşhur kadayıfından ikramlarda bulundu. 


TATLI YİYELİM, TATLI KONUŞALIM 


Kadayıf sektöründe artık bir marka olan ve ünü ülkemiz sınırlarını aşarak dünyaya yayılan Diyarbakırlı Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Altunbay’ın ürettiği burma ve cevizli kadayıfları ve meyan şerbetinden, başta Diyarbakır Milletvekilleri olmak üzere, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, Meclis çalışanları ve bütün konuklara ikram eden Eker, böylelikle uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir jeste imza attı. 





MEHDİ EKER, KENDİ ELLERİYLE İKRAMLARDA BULUNDU 

50 yıldan bu yana sektöründe hizmet veren ve dünya çapında tanınan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Ustanın hünerli elleriyle hazırladığı kadayıfların yanı sıra, Diyarbakır’ın ünlü meyan şerbetinden ikramlarda bulunan Mehdi Eker şunları söyledi: 
’10 tepsi kadayıfın yanı sıra, her derde deva Diyarbakır İlimizin meşhur meyan şerbetinden, Sayın Vekillerimiz Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile bol miktarda ikram ettik. Bizim için de tarifi imkânsız bir mutluluk kaynağı oldu. 
Artık herkesin de bildiği gibi, ürünlerinde kesinlikle katkı maddesi kullanmayarak, tamamen doğal bir ürün ve damakta unutulmayacak bir iz bırakan lezzetiyle, sunum yapan Meşhur Sıtkı Ustanın kadayıfları, dünya çapında biliniyor ve tanınıyor’. 



MECLİS ÇALIŞANLARI DA PAYLARINI ALDILAR 


Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, burma ve cevizli kadayıfı kendi elleriyle basın mensuplarına ikram ederek, güne renk katarken, tatlı ve meyan şerbeti ikram edildiğini duyan Meclis çalışanları da, Milletvekili kaydı yapılırken, tatlılardan paylarını aldılar.  Tam 10 tepsi burma ve cevizli kadayıf bir anda tükenirken, Mehdi Eker’in bu jesti, güne damgasını vurdu. 



Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker ile Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, ‘Sıtkı Usta, zaten sektörünün öncüsü olmuş bir isim. Diyarbakır’a her gelişimizde ve Ankara’da sık sık Çukurambar’daki iş yerini ziyaret ederek, enfes tatlılarından mutlaka tadarız. 



Hijyenik bir ortamda hazırlanması, katkı maddelerinin olmaması, kullanılan ürünlerin en kaliteli ürünler olması ve tabii ki Sıtkı Ustanın adeta sevgisini de katarak hazırladığı tatlılar, yediden yetmişe herkese hitap ediyor. Kendisine ve emeği geçen bütün personellerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler. 




ETİKET :   Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker Milletvekilleri Oya Eronat Ve Ebubekir

Tümü