Türk Psikologlar Derneği Diyarbakır ’da

Türk Psikologlar Derneği Temsil Başkanlığı’na Uzman Klinik Psk. Meki Deniz atandı. Türk Psikologlar Derneği’nin Diyarbakır’da psikologların sorunlarına ortak bir çözüm olmak için oluşturulan derneğin il temsilciliğine atanan Deniz, “Diyarbakır’da ve daha çok doğu toplumunda malesef psikolojik desteğin ihtiyaç olabileceği farkındalığını çok yaratamadık inanıyorum ki artık Türk Psikologlar Derneği Diyarbakır’da hep birlikte artık o ruh sağlığını önemini yeterli farkındalığa sahip bir toplum için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz” dedi.

11:55:03 | 2023-08-13

Psikologların bir çok sorunlarının olduğunu da sözlerine ekleyen Deniz, “Mesleğimizin sorunları sadece bunlar değil bir çok faktör var son yıllarda gerek sosyo ekonominin sosyo kültürel yapının oluşturduğu ve Pandemi, deprem gibi bir çok olumsuzlukların Psikologlar daha çok ihtiyaç duyulduğunu bu acil durumda o açığı kullanan bir çok alan dışı mesleklerin sadece sertifika alarak yeterli yetkinliğe sahip olmadan vatandaşlarımızın ruh sağlığına zarar verecek bir oluşum içinde olduklarını bunun önüne geçmek için Psikologların



Diyarbakır’da bunu denetleyecek bir merci nin olmadığının altını çizdi Prof. Dr. Cem Şafak Çukur ve Türk Psikologlar Derneği  bunun önüne geçmek için oluşturdukları çaba ve son dönem adli cezalarla başarılarını artık Diyarbakır ve bir çok ilde devam edip bunun önüne geçeceğimizi düşünüyorum o farkındalığı oluşturmak için gerektiği yerde konferans ve seminerler ile daha bilinçli ve daha sağlıklı destek ortamı oluşturmak için çalışmalarımızı başlattık ve aynı zamanda  sahte psikologlara ve daha etik bir ortamda mesleğimizi sürdürmek için daha etkili olmaya çalışacağız” diye konuştu.




ETİKET :   Türk Psikologlar Derneği Temsil Başkanlığı’na Uzman Klinik Psk. Meki Deniz

Tümü