YAĞMUR GİBİ YAĞAN RAHMET SAĞANASINDAN YARARLANALIM

D.BAKIR/ Elif Hanım, Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, bütün İslam Âlemi’nin Kandili’ni kutladı.

18:00:15 | 2023-04-16

Kadir Gecesi’nin faziletlerinin saymakla bitmeyeceğine dikkati çeken Elif Hanım, Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, , mesajında duygularını şöyle paylaştı:
‘Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın habercisi olduğu gibi, kuşkusuz böyle Mukaddes kandil geceleri de yeni rahmetlerin habercisidir.


İşte bir kez daha, Âlemi İslam olarak, içinde Kadir Gecesi olmayan bin geceden daha hayırlı bir geceye kavuşmuş olmanın manevi hazzını yaşamaktayız.
Kadir Gecesi, Yüce Rabbimiz’in bizlere içinde sonsuz hediyeler ve müjdeler barındıran lütuflarından biridir.


Sözlükte kadir (kadr) kelimesi ‘hüküm, şeref, güç, yücelik’ gibi anlamlara gelir. İslami literatürde ise “leyletü’l-Kadr” şeklinde Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiği ve bütün kâinatı şereflendirdiği kutlu gecenin özel adı olarak kullanılmaktadır.
Cenab-ı Allah’ın; insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kur’an’ı Kerim’i indirmesi, bütün insanlık aleminin hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için, bu olayın gerçekleştiği gece, son dere özel bir anlam ve özellik taşır.


Bu gece hürmetine, kırgınlıklarımız, dargınlıklarımızı bitirip, camilerimize, ibadethanelerimize akın edeceğiz. Son süreçte yaşadığımız doğal afetlerde hayatını kaybedenlerin mezarına gidecek, bütün vefat etmişlerimizin ruhuna Fatihalar okuyarak, hem onlar, hem kendimiz için Dualar okuyacağız.


Bu duygu ve düşünceler ışığında, Mübarek kandillerde bir araya gelebilmek dileğiyle, ülkemiz ve bütün İslam Dünyasının mübarek Kadir Gecesi’ni en halisane duygularımla kutluyor; Cenab-ı Allah’tan; sağlık, mutluluk ve esenlikler niyaz ediyorum’.




ETİKET :   Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur

Tümü