YARALARI SARMAK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ!

D.BAKIR/ Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanlığı ve Start Fuarcılık tarafından yapılan ortak açıklamada, ülkemizi derinden sarsan deprem hadiseleri sonrasında, birlik ve beraberlik ruhuyla, yaraları sarmak için, daha bir gayret ve çaba gösterileceği belirtildi.

21:15:39 | 2023-03-30

FUAR, BELİRLENEN TARİHTE START ALACAK

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ‘5-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘Diyarbakır Mezopotamya Kuyumculuk, Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı’ gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, altın, gümüş, pırlanta, saat ve kıymetli mücevher çeşitlerinin yanı sıra yeni nesil kuyum makine ve ekipmanlarının bir arada bulabileceği bu fuarda, yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlayan firmalarımız, kuyumculuk sektörünün markalarıyla bir araya gelecekler’.

Diyarbakır' da 2015 yılında başlayan kuyumculuk fuarı geleneğinin, 2023 yılında, kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edileceği belirtilen açıklamada, ‘Diyarbakır 2023 Mezopotamya Fuarı’nın zamanında yapılacağı ve olabildiğince geniş bir katılım sağlanması için, çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

START FUARCILIK, DİYARBAKIR KUYUMCULAR ve SARRAFLAR ODASI, YOĞUN BİR TEMPOYLA HAZIRLANIYOR

Diyarbakır ve Bölgemiz genelinde kuyumcuların mağdur edilmemesi noktasında, gerek Start Fuarcılık ve gerekse Diyarbakır Kuyumcular Odası’nın (DİKO), geniş bir yelpazede çalışmalarına devam ettiği belirtilirken, fuarı düzenleyen tecrübeli fuar organizasyon firması Start Fuarcılık Yönetim Kurulu başkanı Musa Öztürk, şunları söyledi:

‘Yaşanan büyük deprem facialarının ardından, Anadolu'da yapılması planlanan fuarların durumu, netlik kazanmış durumda.



Start Fuarcılık ve Diyarbakır Kuyumcular Odası başkanlığı iş birliğiyle, 05-07 Mayıs 2023 tarihleri arasında, Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı’nı düzenliyoruz. Özellikle afet bölgesinde kuyum üretimi yapan çok sayıda atölyenin faaliyetlerini durdurmasının ardından, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çalışmalarını sürdüren binlerce perakende kuyumcularımızın ihtiyacının, Diyarbakır Mezopotamya Fuarında karşılanmasını hedefliyoruz.

Kamuoyunda, deprem felaketinin ardından fuarın iptal edileceği, yoksa yapılmasının mı daha hayırlı olacağı hususunda, katılımcılar, DİKO Yönetim Kurulu ve Sponsor firmalarla görüşmelerimizi tamamladık. Deprem nedeniyle özellikle Kahramanmaraş Altınşehir'de kuyum üretiminin geçici süreliğine duracak olması nedeniyle bölgemiz esnaflarının ürün ihtiyacının bu fuar ile karşılanmasının gerekliliği ortaya çıktı. Fakat hayatın hızla normalleşmesi ve ticari döngünün tekrar başlaması, kuşkusuz büyük önem teşkil etmekte. Afet bölgesine daha çok yardim edebilmek için, hepimizin daha çok çalışması gerekmekte’.


DİKO OLARAK ZORU SEÇTİK

Diyarbakır Kuyumcular Odası başkanı Mehmet Yüksel ise yaptığı açıklamada, görüşlerini şöyle dile getirdi:

’11 vilayetimiz ve bağlı bütün ilçelerinin yanı sıra, ülkemizin genelini etkileyen, deprem felaketini müteakiben, Anadolu kuyumcularına ürün servisi yapan Kahramanmaraşlı kuyumcuların belirli bir süre üretim yapmakta zorlanacağını düşündük. Bu noktada, Anadolu'da faaliyet gösteren binlerce kuyumcunun özellikle takı ihtiyacı ortaya çıkacak. Bizler DİKO olarak, mağduriyetler yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz.


Yaptığımız bir dizi istişarelerde, fuarı iptal etmenin, en kolayı seçmek olacağı konusunda görüş birliğine vardık. Zor olan ise, fuarı organize etmek. Biz DİKO olarak, zoru seçtik, el birliğiyle, fuarımızı belirlenen günlerde yapacağız.

Böylelikle, İlimiz ve Bölgemiz kuyumcusu yeni sezon öncesi, takı ihtiyaçlarını kolaylıkla giderecektir. Katılımcılarımız ile ilgili, elimizde olmayan sebeplerden ötürü, birtakım mecburi değişimler olabilir.

Ancak, sonuç itibarıyla, son derece geniş kapsamlı ve ürün yelpazesinin bol olmasını hedeflediğimiz ve yoğun bir katılım olmasını umut ettiğimiz bu fuarda, üretici ile alıcıyı bir araya getireceğiz’.




ETİKET :   Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanlığı Start Fuarcılık

Tümü