Yeniden Refah Partili Vural: Depremin ilk anında müdahalelere başladık

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Ankara’dan dönerken Malatya’da yakalandıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Kriz Masası Başkanı İl SKM Başkanı Şirvan Vural, olayın olduğu anda ilk müdahalelere başladıklarını söyledi.

17:01:53 | 2023-02-13

Türkiye’yi yasa boğan ve onbinlerce insanın ölümüne, onbinlerce insanında yaralanmasına neden olan deprem felaketi öncesinde Ankara’dan Diyarbakır’a dönüş yolunda olduklarını belirten ve deprem anında Malatya’da olan Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Kriz Masası Başkanı İL SKM Başkanı Şirvan Vural  ve beraberindekiler olaya ilk müdahale eden ekipler arasında yer aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vural, “Olayın olduğu ilk gün Ankara’dan dönerken Malatya’da yakalandık. Olay yerinde ilk anda müdahalelere başladık ve sabah saat 10 Diyarbakır merkeze dönüş yaptık. Anında il kriz masasını oluşturdum. Masada ve sahada aktif görev yapacak arkadaşlarımı, depomu tuttum. Gelen malzemeleri anında stoklayıp, AFAD ve tüm yetkililerden önce depremzedeler ulaştık. 100 binlerce kişiye çorba, yemek, ekmek, giyecek, gıda ve ihtiyaç kolileri ile yaralara merhen olmaya başladık. Tabi biz bunları yalarken Allah rızası için yaptık ve yapıyoruz! Ancak bizim tek farkımız biz üzerimize yazılı reklam kokan kıyafetler ile değil, ciğerden gelen ilham ile koştuk” dedi.

“BİZLERE GELEN TÜM İHBARI DEĞERLENDİRDİK”

Kendilerine gelen tüm ihbarları değerlendirdiklerini de sözlerine ekleyen Vural, “Selamet Derneği, ACAR ARAMA KURTARMA ekiplerimiz ve Yeniden Refah Partisinin isimsiz 1000 yakın kahramanı ile herkese ulaştık. Bu anlamda Cenab-ı Allah'a hamdu senalar olsun. Ancak insanlar hala soğukta dışarıda özellikle sur ilçemizdeki Çevre Şehircilik Bakanlığının yaptırdığı evlerin derhal o hal kapsamında el konulup mağdur vatandaşlarımız yerleştirilmeli.. Buna benzer tüm yerlerin ve konteynır kentlerin kurularak vatandaşlarımızı güvenli bölgelerde yaraları tedavi edilmeli.. Bu afetler gösterdi ki renk, şekil, din ve dil gözetmeksizin kenetlenip bir yumruk gibi olmamız lazım ve insani konularda yarışmamız lazım. Bir kez daha Yeniden Refah Parti'li olmanın bahtiyarlığını  bizler ile birlikte sahadaki arkadaşlarımızın onurlu duruşları yaşatanlara sonsuz teşekkür ederim. İşin ihlası kaçmasın diye yapılanlara söylemek bana zül geliyor” diye konuştu




ETİKET :   Yeniden Refah Partili Şirvan Vural: Depremin Ilk Anında Müdahalelere Başladık

Tümü