Yeniden Refah Partisi, Diyarbakır'da Belediye Başkan Adaylarını tanıttı

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlık kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Eğil, Çınar, Hani, Çüngüş, Çermik, Kayapınar ve Ergani ilçelerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

19:40:30 | 2024-01-14

Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya, il ve ilçe encümen adayları, Merkezi Karar Yürütme Kurulu (MKYK) il sorumluları, ilçe başkanları, adaylar ve partililer yoğun katılım gösterdi.

Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde Diyarbakır'ın büyükşehir ve dört farklı ilçesinde görev alacak belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Parti yetkilileri, adayların belirlenmesinde yapılan titiz çalışmanın ardından, halkın beklentilerine uygun, şeffaf ve etkin yönetim anlayışına sahip adayları belirlediklerini ifade etti.

BAŞKAN ERDEM: TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN SİYASİ PARTİSİYİZ

Yeniden Refah Partisi kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem “Öncelikle toplantımıza iştirak ettiğiniz için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugünkü bu toplantımızın amacı Diyarbakır'da şuana kadar atanmış olan Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarımızın teşkilatlarımızla, İlçe başkanlarımızla yürütmenimizle, Gençlik kollarımızla birlikte yapacağı çalışmanın programı için biz burada toplantı halindeyiz. Sizler de bu değerli zamanınızı buraya ayırıp buraya geldiğinizden dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.



Elbette ki Yeniden Refah Partisi kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin en hızlı büyüyen siyasi partisidir. Genel seçimlerden aldığımız yaklaşık %3 oy oranıyla inşallah yerel seçimlerde de bütün Türkiye'de ki Belediye ve Büyükşehir Belediyeleri ve İlçe başkanlıkları nezdinde olsun tüm Belediyelere talibiz ve Türkiye'ye Yeniden Refah'ın belediyecilik anlayışını getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da ciddi bir çalışmalar devam etmektedir. Demin de dediğimiz gibi Büyükşehirimiz dahil olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı belirlemiş durumdayız. Elbette ki bu seçimlerle birlikte hedefimiz 2028'de Genel seçimler olacaktır” dedi.



“YENİDEN REFAH PARTİSİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK”

Yeniden Refah Partisi’nin 2028 yılında tek başına iktidar partisi olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Erdem, “Biz önce yerel de ciddi bir kazanım elde ederek 2028'de Genel'de de tek başına Türkiye'nin iktidar partisi olma yolunda ciddi çalışmalarımızı yapıyoruz. Tekrardan sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Toplantımız hayırlı olsun inşallah. Bizim bir teşkilatlanma modelimiz var. Elhamdulillah bunu biz Erbakan hocamızdan öğrendik ve şu an zaten Türkiye'nin en hızlı partisi olma sebebimiz de teşkilat modelini en iyi uygulayanlardan biriyiz. Bizim hemen hemen Diyarbakır'da ki bütün ücra köşelerde ki köylere kadar gidebilmemiz için her ilçenin kendi alanında bir an önce ne isteği varsa tamamlayıp aday ataması yapılmış olan ilçelerimizle ilçe başkanımız teşkilatı bir an önce öncelikle mahalle temsilcileri ikinci müşahitlerinide atayarak kendi içinde bir teşkilatlanma modeli hayata geçirmeli tabiki bu silsile Büyükşehirimize kadar gelecektir” diye konuştu.

KAPLAN: BİZ DİYARBAKIR’IN GERÇEK MANADA HİZMETİNE TALİBİZ

Diyarbakır’a gerçek manada hizmete talip olduklarını dile getiren Yeniden Refah Partisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplan ise, “Memleketimizde yöneticilerimiz ve idarecilerimiz de dahil olmak üzere yani bunlar gerekirse kamu görevlileri olsun ya da siyasi yöneticiler olsun Diyarbakır'a gerçek anlamda pek fazla hizmetlerini ben görmüyorum. Diyarbakır'ın sorunlarıyla ilgili bir yerde bir demeç verdiklerini ben hatırlamıyorum. Yani Dem partisi dediğimiz parti de bugüne kadar kayyımla yönetilen bir Diyarbakır'ı asla bir gün eleştirdiğini bu hizmeti yaptığımızı söylediğini hatırlamıyorum. Biz Diyarbakır'ın gerçek anlamda hizmetine talibiz. Bunlar pratikte çok kolay ve çok basit çözülmesi gereken şeyleri uzun ömürlü bir şekil de orada cenaze gibi yerde kalıyor. Diyarbakır'ın hizmeti aksıyor. Yani çok kolay bir şekil de yapması gereken hizmetler var. Maalesef onu başka şeylerle uğraşırken bununla uğraşmadıkları için zaten hepsi yerde kalıyor. Biz bu amaç doğrultusunda Diyarbakır'a hizmet etmek istiyoruz. Yeniden Refah Partisiyle birlikte bunu daha mutlu görüyoruz ve daha başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

“RAYLI SİSTEMDEN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU VAR”

Raylı sistemle ilgili de açıklamalarda bulunan Kaplan, “Diyarbakır'da raylı sistemden önce kentsel dönüşüm sorunu var. Seyrantepenin halini görüyorsunuz. Gecekonduların halini görüyorsunuz. Bunlar çok kısa sürede 5 yıllık kısa bir sürede çözülebilir. Raylı sistemler yapılamıyor şu an da bu konular yapıldıktan sonra biz raylı sisteme başlayacağız önce mesela Bağlar'ımızı, Sur ilçemizi, Yenşehir'i, Şehitliğin Kayapınar gibi bir semt haline getirmek istiyoruz. Geniş yollar, kentsel dönüşümle birlikte yeni modern evler ondan sonra Kayapınar'ın durumuna getirdikten sonra raylı sistemleri başlatacağız.




Yani her şeyi zamanında yapmak istiyoruz. Halkımızdan destek bekliyoruz. Destekleyeceklerine de inanıyorum. Çünkü halk bir çıkmazdadır. Halkımızın umut vadeden birini aradığını hissediyorum. Biz tüm halkımızın yanındayız. Biz sorunları pratik halde çözmek istiyoruz. Bürokrasiyle değil, halkın dilinden anlayacak şekilde, bunu o şekil de çözünce her şey basittir. Yeter ki iyi niyetli olun ondan sonra her şey bitmiştir” diye konuştu.




ETİKET :   Yeniden Refah Partisi Ali Erdem

Tümü