Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena'nın Projelerine Yoğun İlgi

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Ak Parti Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena'nın şimdiye kadar kamuoyuyla paylaştığı 9 proje, Yenişehir halkı arasında büyük ilgi görüyor. Her biri Yenişehir'in ana sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlayan bu projeler, şimdiden merak uyandırıyor.

15:58:34 | 2024-02-23

Sosyal medya hesapları üzerinden duyurulan projelerin her biri, Yenişehir’in mevcut ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor. İşte Doç. Dr. Muhammet Asena’nın projeleri:


1- Yenişehir’de Güvenli ve Modern Yerinde Dönüşüm Projeleri: Deprem riski taşıyan eski binaların yerinde dönüşümü sağlanarak, modern ve güvenli yaşam alanları oluşturulacak.
2- “Çocuğum Güvende” Eğlence Sokakları Projesi: Dar sokaklı semtlerde, çocukların güvenle oyun oynayabilecekleri eğlence sokakları oluşturulacak.
3- Her Mahalleye Doğalgaz Projesi: Doğalgaza erişimi olmayan mahallelere doğalgaz hizmeti götürülerek, yaşam kalitesi artırılacak ve kış aylarında ısınma sorunu çözülecek.
4- Her Mahalleye Bir Kreş Projesi: Çalışan annelerin ve çocukların ihtiyaçlarına yönelik olarak her mahalleye bir kreş açılacak. Bu kreşlerde çocukların sosyal ve bilişsel gelişimlerini destekleyecek eğitim programları sunulacak.


5- Çocuklarımız İçin Uygulamalı Tarım Bahçeleri Projesi: Çocukların doğa ile iç içe büyümelerini sağlamak amacıyla, Yenişehir’in çeşitli bölgelerinde uygulamalı tarım bahçeleri oluşturulacak.
6- Yenişehir’in Vizyon Öğrencileri Projesi: Yenişehir’de başarılı olan öğrencilere yurtdışında iyi üniversitelerde okuma imkanı sunulacak. Bu öğrencilere gerekli burs ve danışmanlık desteği sağlanacak.
7- Yenişehir Alanları İçinde Vakıf Üniversitesi Projesi: Belediyenin ortak olduğu ve Yenişehirlilere indirim sağlayan bir vakıf üniversitesi kurulacak.
8- Her Semte Sosyal Market Projesi: Dar gelirli ailelerin gıda ve temel ihtiyaçlara kolay erişimini sağlamak amacıyla, her semte en az bir adet “Sosyal Market” kurulacak.
9- Yenişehir Semt Poliklinikleri Projesi: Sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlamak ve randevu sistemini rahatlatmak amacıyla, Yenişehir semt poliklinikleri yapılacak.


Ak Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena, projelerin halkın taleplerine dayandığını belirterek, ” Yenişehir doğup büyüdüğüm bir ilçe, burayı çok iyi tanıyor ve biliyorum. En samimi en içten arkadaşlıklarımı hep buradan edindim. Sevmeyi sevilmeyi, vefakarlığı, dürüstlüğü ahde vefayı bana bu ilçenin sakinleri öğretti. Yardımlaşmanın birliğin beraberliğin gücünü, neyi başarabileceğimizi bize bu sokaklar öğretti. Bu sokaklardan Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandım. Çünkü bazen kazanmak başka çareniz olmaz. Bizden sonra çok sayıda mahalleden gencimiz çok iyi üniversitelere yerleşti. Duydukça gurur duydum. Yetmez bana göre, çünkü daha iyisini okumaktan başka çaremiz yok. Gençlerimizin yurtdışında çok köklü Üniversitelerde okumaları benim en büyük hayalim. Geçen duydum bu mahallerden bağımlı olarak tanıştığım ÇEMATEM’de tedavi ettiğimiz bir gencimiz dünyanın köklü üniversitelerinin birinde Mühendis olarak okuyor. Neden olmasın diyorum, bu çocukların gençlerin kaderi burada doğmak olmamalı, sosyal belediyecilik bu gençlere sahip çıkmalı. Bakın bağımlı diyorum, şükür elinden tutulunca nerelere gelebiliyor” dedi.


Yenişehir için özenle hazırlanmış 65 projesininde masada olduğunu belirten Asena, “Yenişehir için 65 Proje dosyamız masamızda, bu dosyaların her biri sahadan gelen talepler. adaylığım açıklanmadan önce kendi ekibimle yaptığım fizibilite sonucu oluşturduğumuz çalışmalar. Proje ekimiz tamam deyip durmuyor. Neden? çünkü halktan inanılmaz bir teveccüh var. Çünkü benim ve ekibimin yapacaklarını biliyorlar. Her gün projelere yenileri ekleniyor. Hekim olduktan sonrada Yenişehir’den kopamadım. Bana gelen her çocuk hastada kendi çocukluğumu gördüm. Bende sokakta oyun oynamayı çok severdim, hiperaktif bir çocuktum. Salçalı ekmeği kaptığım gibi sokağa koşardım. Ama sokaklar dar, oyun alanlarımız yoktu. Çocukluğumdan beri en çok düşündüğüm mevzulardan biriydi “Neden sokak araları çocuklar için güvenli oynayabilecekleri, mini oyun alanlarının olduğu alanlar olmasın. Anneler çocuklarını sokağa oynamaya bırakırken neden tedirgin olsun.” Yani şunu diyorum bu sokakların çok tozunu yuttum. Sorunlarının ve çözümlerinin farkındayız. Vatandaşlarımızla birlikte yönetip, birlikte kazanacağız. Halk bu projelerden özelikle bazılarının sadece bizim yapabileceğimizin farkında” diye konuştu.

 

ÖZEL HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :   Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena Muhammet Asena Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena

Tümü