ANADOLU SAĞLIK-SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

ANADOLU SAĞLIK-SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

23:06:18 | 2021-12-09

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde İki gün iş bırakma eylemi yapan Anadolu Sağlık Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet İhsan Acun yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: 1 Aralık 2021 tarihinde TBMM’de 287 sıra sayılı Kanun Teklifine 8 maddelik bir ek teklif verilmiştir: Bu teklif ile sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmıştır. Topyekün bir şekilde tüm sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapılması gerekirken bir kesime yönelik iyileştirme yapılması kabul edilebilir değildir. Sağlık Çalışanları, Sağlık hizmetlerini bir bütün olarak vermektedir.

 

Sağlık hizmetleri içerisinde bulunan Hekimler, Sağlık Lisansiyerleri, Genel idari Hizmetler Sınıfı, Yardımcı Hizmetler Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı, Sağlık Hizmetleri Sınıflarında bulunan çalışanların özlük ve mali hakları iyileştirilmelidir. Sürekli artan gıda fiyatları ve enflasyon karşısında sağlık çalışanlarının gelirleri ciddi oranda erimiştir.  6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanlarının aldığı zam enflasyonun altında kalmış maaşları eriyip gitmiştir. Sözde Yetkili Sendika ne yazık ki maaşa, emekliliğe hiçbir yararı olmayan üç ayda bir verilen 400 TL’lik sendika aidatının arkasına sığınmayı ve başarısızlığını sağlık çalışanlarına başarı olarak göstermeye çalışmıştır. Yetkili Sendika aldığı eylem kararını uygulamaktan aciz kalmıştır.

 

Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarında somut ve yeterli herhangi bir iyileştirme yapılmadan eylem kararını askıya almıştır. Bu yaklaşımı doğrultusunda yetkili sendikaya yılın geri vites ödülü verilmelidir. Buna duruma sağlık çalışanları kayıtsız kalmayacaktır. Gerekli tepkileri verecektir. 

 

Sağlık çalışanları arasında ayrıma, huzursuzluğa ve adaletsizliğe neden olan tüm uygulamaları reddediyoruz. Buna karşı demokratik ve yasal tepkimizi ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz. Emeğimizin ve hizmetimizin karşılığını istiyoruz. Aşağıda belirttiğimiz hususlarda düzenlemeler yapılarak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümünü bekliyoruz.

 

 

Maaşımıza seyyanen zam istiyoruz.

Yoksulluk sınırı üzerinde gerçek enflasyon doğrultusunda birücret istiyoruz.

Tek kalem maaş istiyoruz.

 

Sabah evden çıkarken çocuklarımızı güven içinde bırakacağımız kreş istiyoruz.

Yıpranma payının tüm çalışanlarını kapsamasını istiyoruz.

Vergi diliminin %15 sabitlenmesini istiyoruz.

Aile bütünlüğünün sağlanmasını istiyoruz.

Farklı istihdam modellerinde son verilerek bütün sözleşmeli çalışanlara kadro istiyoruz.

Huzurlu bir şekilde işyerimizde İnsan onuruna yaraşır şekilde çalışmak istiyoruz.

 

 

 

Sözlerimi sona erdirmeden önce Covid-19 ile yapılan mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allahtan rahmet diliyorum. Hakkını aramak için buraya katılım gösteren herkese saygılarımı sunuyor, bütün sağlık çalışanlarını saygıyla selamlıyorum.

 

 

 




ETİKET :   Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde İki gün bırakma eylemi yapan Anadolu Sağlık Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet İhsan Acun yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Tümü