Başkan Erdem’den Elmalı davası tepkisi

Başkan Erdem’den Elmalı davası tepkisi

01:16:09 | 2021-06-30

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili #ElmalıDavası etiketiyle binlerce tepki paylaşımları yapılırken, bir tepkide Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem’den geldi.

Elmalı’da yaşanan olay sonrası tecavüzcülere verilen tutuksuz yargılama kararına tepki gösteren Başkan Erdem, “Antalya Elmalı'da gerçekleşen utanç verici hadisenin yargılanma sürecinde çocuk tecavüzcülerine tutuksuz yargılanma kararının verilmesi milletimizin vicdanını yaralamıştır” dedi.

Başkan Erdem, “19 yıllık iktidarın sanki yeni göreve geliyormuşcasına adalette reformu konuştuğu bir dönemde, anayasamızda en ciddi yaptırımları barındıran maddelerine rağmen yargı sürecinin böylesine vicdanlardan yoksun şekilde sonuçlanması ülke için vahim bir tablodur.


İki tane küçücük evladımız adli tıp raporuna ve mahkeme heyetinin talebi üzerine maruz kaldıkları muameleleri resmetlerine rağmen hala tutuksuz yargılanma çıkıyorsa hangi adaletten söz edeceğiz ? Sözde milletin vicdanı olan mahkemelere nasıl sığınacağız ?

Yaşanabilir bir Türkiye'nin en temel şartlarından biri güçlünün haklı değil, haklının güçlü olacağı Türkiye'dir. Yetkililerden ve Yargı makamından derhal kararın ivedilikle değiştirilip düzeltilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.




ETİKET :   Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Ali Erdem’den Elmalı davası tepkisi

Tümü