BENİM ŞEHRİM DİYARBEKİR HEDEF 2021

Şeyhmus Doğan, HANCI ve DOĞAN lokantası sahibi, hedef 2021 oluşturmamız lazım.

22:25:03 | 2019-11-29

Asıl tema unsur Diyarbakır nedir, kişiliği nedir? Diğer memleketlerden ayrıştıran özellik nedir? Ve Sahip olduğumuz değerler nelerdir?  Bunun bilincine varıp sahip olduğumuz donanım enflamasyon bilgi tecrübe  doğrultusunda bu değerlerimiz gelişen dünya koşullarında daha iyi nasıl tanıtılıp anlatabiliriz. Belki ben anlatamam. Bu şehirde önem veren önemli değerler büyükler düşünürler var iken belki çok zayıf kalabilir. Benim 45 yıllık ömrüm boyunca bu şehrime olan sevgilim belki kimi zaman yer sitemim sevgiden doğar.



 Allah’ın bizlere bahşettiği bu kadim bereketli bir çok farklı milletlere ev sahipliği yapmış bu topraklara sahip olduğumuzdan daha çok şanslıyız yaşam kalitesini çok ucuza bu topraklarda elde edebildiğimizden dolayı onca kavga şiddetin sebebi bundan ötürüdür.  Farzedelim ki Sibirya’da, Afrika’da bu yaşam kalitesini ve bu bereketli toprakları bulabilir miydik. Her şeye çokrahatlıkla  ulaşabildiğimiz bu topraklarda rahatlıktan ötürü  birbirimizi baltalıyoruz ve üzüyoruz. Düşünün bu topraklar bu tarih bu hikaye zenginlik hikayesi sanatın şehri yemeği başka toplumlarda olsaydı. Bu şehri nasıl işletirdi.


 
 Ve onun için bu şehrin sahipleri ve bizden başka kimsesi yok. Bu şehirde kaliteli huzurlu bir yaşam istiyorsak.  Birlik kriteler doğrultusunda insanca omuz omuza vererek  yaşayalım ve yaşatalım. Çocuklarımıza geleceğe güzel bir miras bırakalım. Tıpkı büyüklerimizin bizlere bıraktığı bir Diyarbekir’i bırakalım. Bu şehri seviyoruz. Daha fazla sevmek istiyoruz. Sevgi emekle olur. Sarılarak olur. Ucuz emeksiz insanlar bu şehri kirletiyor. Bu şehri haketmiyorlar. Omuz omuza verelim. Hedef 2021 söyleyelim. Ondan sonra büyüklerimizi atamızın doğru yönlerinin izinden yürüyelim. Bu şehir insanlık şehridir. Mezopotamya’nın gözbebeğidir. İnsanlığın şehri ise en başta biz insan olacağız. İnsani görevleri yerine  getireceğiz. 
 



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü