Fenomen şarkıcı Rauf Baygut ile dünden bugüne

Fenomen şarkıcı Rauf Baygut ile dünden bugüne

15:53:32 | 2022-12-22

Türk pop müziğinin yeni olmasına rağmen kısa sürede önemli seslerinden biri haline gelen Rauf; müzikle tanışma hikayesini, hayallerini, yeni projelerini ve daha birçok konuyla alakalı düşüncelerini okurlarıyla ve takipçileriyle paylaştı.

Müzik ile ilk tanışmanız ve profesyonel anlamda müzik dünyasına giriş hikayeniz nedir? Rauf kimdir, kısaca tanıyabilir miyiz?

Rauf: Muhammed Rauf Bayğut olarak ben 27/06/1995’te Diyarbakır’da dünyaya geldim, 2002 yılında ailem ile birlikte İstanbul’a yerleştik. Küçük yaşlarda müziğe duyduğum heyecan sayesinde dinlediğim her şarkıya eşlik etmeye başlamıştım. Çevreminde sesime olan beğenisi ve desteği sayesinde kendime olan özgüvenim her geçen gün dahada artışa geçiyordu. 2015 yılında askere gittim ve bu konu hakkında fazlasıyla düşünmeye başlamıştım. Acemi birliği izin dönüşümde ilk uçak yolculuğumda tanıştığım, uçak korkumu yenmemi sağlayan ve bunun yanı sıra müziğe olan ilgimi arttıran manevi olarak Teyzem gibi görmeye başladığım bir insan sayesinde usta birliğimde yoğun ısrarları sayesinde daha çok şarkılara eşlik edip kendimi daha çok geliştirmeye çaba gösterdim. Askerliğim biter bitmez iş hayatıma devam edip, ilk şarkım “ Yaz Geldi “ üzerinde çalışıp kayıtlarını bitirdikten sonra 2018 yılının 11 Temmuz tarihinde yayınladım.

Türkiye’nin her köşesinde konserler vermek gibi bir hayaliniz olduğunu biliyoruz. Yeni coğrafyalar görmek, yeni insanlara ve duygulara dokunmak size ve müziğinize neler kazandırdı?

Rauf: Tabi ki benimde diğer müzisyen meslektaşlarım gibi, Türkiye hatta dünyaya açılmak konserler vermek gibi büyük hayallerim var. Birçok yerden müziğimin dinlenmesini bilmek, görmek beni gerçekten derin duygularla sevindiriyor. İnsanların ortak yönlerini daha iyi anlayabiliyor, nasıl şarkıları ne kadar sıklıkla dinlediklerini artık daha iyi gözlemleyebiliyorum. Yeni insanlar bana her zaman tecrübe ve yerine göre kendi problemlerime şükredebilmeyi kazandırdı.

Kısa aralıklarla sürekli single çıkarıyorsunuz. Albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz yoksa böyle bir ortamda albüm çıkarmayı mantıklı bulmuyor musunuz?

Rauf: Yakın bir zamanda “ Bir Yolu Olmalı “ adlı 7 şarkılık güzel bir Albüm ile seyircilerimin karşısında oldum. Fakat kişisel birkaç takım problemlerimden dolayı reklam konusunda yeterli olamadım malesef. Bir anda birçok parça ile insanları müziğe boğmak güzel gerçekten. Albüm çıkarmak her zaman faydalı, yalnız topluma yararlı anlam dolu şarkılarla doğru buluyorum.

Popüler dünyanın ve müzik akımlarının arasında, müziğinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

Rauf: Birçok şarkım Tiktok, İnstagram gibi popüler mecralarda akım haline geldi. Her zaman söz ve müziklerime anlam ve duygu konusunda özen göstererek ilerlemeye çalıştığım için, kendi müziğimi alternatif pop, slow camiasında değerlenmeyi bekleyen şaheserler olarak konumlandırıyorum.

Seni uzun yıllarından beri dinleyen, takip eden biriyim. Şarkıların her zaman her duyguyu barındıran sözler ve anlamlar taşıyor. Yaptığın işi sen nasıl görüyorsun?

Rauf: Her zaman dinleyicim olarak görmeyi, bilmeyi isterim ve teşekkür ederim. Söz yazarken şarkı yapmak için değil de insanlara duygu ve düşünce aktarımı yapmayı çok isteyen biriyim. Bazı şarkıları dinlerken içinde kendimi bulduğum çok oldu. Her ne kadar beklediğim başarıya henüz tam anlamıyla sahip olamsam da, birgün gerçekten hakettiğim yerde olduğumda insanların tüm şarkılarımı tamamen anlamlı ve duygu dolu dinleyeceklerinden şüphem olmayacak.

Şarkılarının tamamında maneviyat ön planda ve toplumsal olaylara değiniyorsun. Senin şarkılarını tam olarak nereye konumlandırmalıyız?

Rauf: Dediğim gibi bende bir insanım ve toplum içerisinde sık sık nelerle karşılaşılabildiğini görebiliyorum. Kendimi bazen şahsi sitemlerimde, mutluluklarımda bazen ise başkalarının hayatlarında bularak sözlerimi ve müziklerimi buna göre duyarlıyorum. Hareketli şarkılarımda herkes aynı sevince oynuyor, slow şarkılarımda ise aynı derde sıkıntıya içerleniyor.  Bunları yansıtabilmek önemli ve insanların kalbine dokunabilmek çok güzel bir duygu. Şarkılarımıda tüm dinleyicilerimin kalbine ve yüreğine konumlandırıyorum. İyi baksınlar lütfen :)

Şöhretin yada şöyle sorayım gerek sosyal medya olsun gerek real dünya olsun tanınmışlığın size kattığı en güzel şey nedir?

Rauf: Kibirlenmemeyi kabullenmek. Müzik hayatımda popüler dönemlerde yaşadım, çok inişli dönemlerimde oldu fakat hiçbir zaman üzülmedim ve sitem etmedim. Herkesin bir kaderi var tabi ki ama şunu bilmeliyiz ki çalışmayana kaderde sırtını dönüyor. Biz peşinden koşalım kader elbet yakışanı bir yerde gösteriyor. Çok insan tanıdım, sayısız çevrem oldu güzel duygular. Her zaman birbirimize ihtiyacımız olabiliyor. Herşeyden önce insan biriktirelim gerisi hallolur.

Son olarak dinleyicilerine bir mesajın var mı?

Rauf: Hayal kurmak çok güzel birşey, peşinden koşup ve başarabilmek daha güzel. Sizlere tavsiyem inandığınız şeylerin peşinden koşun. Gurur, sinir, stres bunların hiçbiri size kazandırmayacak. Beni dinlediğiniz için hepinize sonsuz teşekkür ediyor, müzikle sağlıkla ve her zaman huzurla kalmanızı diliyorum. Bir sonraki şarkılarımda görüşmek üzere..

Sanatçının şarkılarına youtube kanalı olan https://www.youtube.com/channel/UCtlLoHj9GsXw-JIXzpS0QaA sayfasından ulaşabilirsiniz.




ETİKET :  

Tümü