SENAİ ERGÜNÖZ, ÇALIŞMALARINI ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜRÜYOR

D.BAKIR/ Polis Gazetesi ve Polis Emeklileri Dayanışma Yardımlaşma Derneği’nin yaklaşık iki aydan bu yana, Bölge Başkanlığını görevini üstlenen Senai Ergünöz, çalışmalarını sessiz, ancak geniş bir çerçevede devam ettiriyor.

14:23:36 | 2022-06-17

Amaçları ve vazifeye başladığı günden bu yana start verdiği çalışmaları hakkında bilgi veren Senai Erüngöz, şunları söyledi:


‘Uzun zamandır bölgemiz genelinde ve Diyarbakır’da yürütmüş olduğum çalışmalarda, kentimizin nabzını tutmaya çalışıyorum.


KARDEŞLİK ZİNCİRİNE YENİ HALKALAR EKLEYEBİLMEK

Adalet, sosyal, hak ve hukuk temeli üzerine inşa etmeye çalıştığımız projelerimde, önceliğimiz insan ve insanlığa hizmet edebilmektir. Bu minval üzerine, önümüzdeki süreçte, daha geniş bir yelpazede, çok yönlü bir şekilde çalışmalarımızı icra etmeye çalışacağız’.




Uzun yıllar süren ve birçok başarılı hizmet gerçekleştirdiği devlet memurluğundan sonra emekli olan Senai Ergünöz, hedefinin kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek olduğunu kaydetti.

Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif Unvanına sahip Diyarbakır’da yaşamanın, gerçekten onur ve gurur verici olduğunu kaydeden Ergünöz, şöyle devam etti:

‘Mukaddes Vatanımızın bu nadide coğrafyasında, şehrimiz ve bölgemiz insanıyla bir gönül köprüsü kurarak, var olan kardeşlik zincirine yeni halkalar ekleyebilirsek, ne mutlu bizlere.




Tam da bu hedefler doğrultusunda kurduğumuz Derneğimiz vasıtasıyla, emniyet teşkilatımız ile ve vatandaşlarımız arasında bir güven ve sevgi köprüsü oluştuğunu görmek, bizi bir hayli memnun etti. Önümüzdeki süreçte, genç kardeşlerimize yönelik faaliyetlerimize start vereceğiz. Bu kapsamda, Dicle Üniversitesi’nden de destek almak suretiyle, çok yönlü çalışmalar gerçekleştireceğiz. Milli ve manevi değerlerimizin işleneceği Eğitim, seminer ve bir dizi sanatsal etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.



Ayrıca, polis ve vatandaş ilişkileri konusunda, bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Ülkemizin geçtiği bu zor süreçte, günün değişen şartlarına göre gelişen toplumsal eğilimleri tespit edip, olası kırılmaları engelleyebilmek maksadıyla, hangi yaş ve meslek grubu olursa olsun, olabildiğince destek olabilme gayretindeyiz.



Ülkemiz üzerine oynanan kirli oyunlara hep beraber, tek vatan, tek bayrak, tek millet olarak yekvücut olarak, adeta bir yumruk olup mücadele etmemiz gerektiğini özellikle genç kardeşlerimize anlatmak ve aşılamamız gerekiyor.
Dünya gündemine baktığımızda; son iki yılda küresel emperyalist güçlerin pandemi, ekonomik krizler ile dünyayı yeniden dizayn etme çabaları gözden kaçmıyor. Ülkemize yönelik ise emperyalistlerin çabalarını, zaten uzun senelerden beri devam ettiğini görmemezlikten gelemeyiz.



ABD, TÜRKİYE’Yİ ÇEMBERE ALIYOR

Özellikle son süreçte yaşananlara dikkat edersek, yine birtakım oyunlar döndüğünü rahatlıkla görebiliriz.
Kanlı eller, karanlık mahfillerde hazırladıkları kirli planlarla, ülkemizi kuşatmaya ve uzun vadede zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri, pervasızca Yunan adaları ve Trakya sınırına kadar üs kurdu. Bu da yetmezmiş gibi, Suriye bölgesinde PKK/PYD'yi silahlandırıp bölgeye üs kurdu. ABD, daha önce hesabına gelmeyen Doğu Akdeniz tasarısını, birdenbire senatoya sundu. Türkiye'ye baskıyı giderek artırıyor.

Amaç ise, ülkemizde otorite ve yönetim boşluğu oluşturmak, ülkemizi ekonomik yönden kıskaca alarak, zaafiyete düşürmek. Bu nedenle, bizler her daim siyaset üstü bir duruş sergileyerek tüm insani dinamiklerimizi zinde tutmak zorundayız.




Önümüzdeki son on yıl çok önemli. Gerek ülkemiz ve gerekse diğer İslam ülkeleri açısından kritik bir on yıl başladı.
Türkiye’ye yönelik saldırılar artacak. son yedi yıl içinde ülkemiz, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) temizleyip, milli silahlarla modernize ederek, savunma için hazır hale getirdi. ABD ve İsrail, sürekli olarak TSK ve MİT'i hedef tahtasına oturtmaya çalışıyor. FETÖ unsurlarının temizlenmesi ile TSK ve MİT'i kaybettiler. Ancak durmayacaklar, tekrar mevzi kazanmak için gelecekler. Onun için bizim politik görüşümüzden çok, milli bekamızı düşünerek hareket etmemizde birçok fayda vardır.




Her evde mutlaka genç vardır, sizin aracılığınız ile biz diyoruz ki gençlerimizi eğitelim, gelsinler aramıza katılsınlar. Olabildiğince faydalı bir nesil olarak yetişmeleri, milli ve manevi değerler doğrultusunda hayata atılabilmeleri noktasında, hepimiz var gücümüzle destek olacağız inşallah.


İki aylık kısa bir süre içinde ilgi ve alakanın gün geçtikçe arttığını sevinerek müşahede etmekteyiz. Sayımız her geçen gün artıyor. Cenab-ı Allah, emeklerimizi boşa çıkarmasın’.




ETİKET :  

Tümü