YARDIM ELİ DERNEĞİ, GÖNÜLLERİ FETHETTİ

‘Diyarbakır’da İftar’ geleneğini bu yıl da sürdüren Yardım Eli Derneği, yaklaşık 700 vatandaşa iftar yemeği verirken, bin beş yüz yetim çocuğa da kıyafet yardımı yaparak, bir kez daha gönülleri fethetti.

23:11:21 | 2018-05-29

D.BAKIR- Merkezi İstanbul’da bulunan Yardım Eli Derneği, bir kez daha gönüllere taht kurdu. Genel Müdür Bahri Bulut ile Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle adeta Diyarbakır’a çıkarma yapan Yardım Eli Derneği, kardeş kuruluş Hayat-Der ile birlikte Diyarbakır’da yaklaşık yedi yüz kişilik iftar yemeği verdi.

Merkez Sur İlçesinde bulunan tarihi Ulu Cami arkasındaki Zinciriye Medresesi’nde verilen geleneksel iftar yemeğine Yardım Eli Derneği Genel Müdürü Bahri Bulut, Derneğin Diyarbakır Temsilciliği, Hayat-Der Yönetim Kurulu üyeleri, bazı STK’ların yöneticileri, Oda, Borsa ve Esnaf Birliklerinin Temsilcileri, muhtelif meslek gruplarına mensup yetkililer, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhtelif kentlerden gelen kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İftar sonrası, açıklamalarda bulunan Yardım Eli Derneği Genel Müdürü Bahri Bulut, şunları söyledi:

‘Bir kez daha Aziz ve Mübarek Ramazan Ayında, Diyar-ı Bekir’li kardeşlerimizle buluşmanın tarifi imkânsız mutluluğunu yaşıyoruz. Mekke ve Medine’den sonra 5. Harem-i Şerif olma özelliğine sahip olan, sinesinde sayısız Mukaddes ve kültürel yapı barındıran, tarihin canlı tanığı Diyarbakır’da, Yüce Dinimiz İslam’ın sembolü olmuş tarihi Ulu Cami’de yeniden bir araya gelmek, öylesine büyük bir mutluluk ki bizim için. Peygamberler, Sahabeler ve Evliyalar Beldesi Şehr-i Diyarbekir’de, Zinciriye Medresesi’nde aynı sofrada buluşmayı, kardeşlerimizin sorunlarıyla hem hal olmayı bizlere bir kez daha nasip buyuran Yüce Rabbimiz’e ne kadar hamd-ü senalar etsek azdır.

Diyarbekir’in hamurunda ve harcında Kur-an’ı Hakim vardır, Din-i Mübin-i İslam vardır, kelimelerle tarif edilemeyecek bir Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V) sevdası vardır. İşte bizler bu akşam, bu Aşk çeşmesinden bir kez daha bütün Yönetim Kurulu üyelerimiz ve misafirlerimizle kana kana içtik’.

İFTAR SOFRASI, BİN BEŞ YÜZ YETİM ÇOCUK SEVİNDİRİLDİ

Zinciriye Medresesi’nde açılan iftarın ardından, yetim çocuklara hediyeleri dağıtıldı. Tam bin beş yüz yetim çocuğa hediye paketleri dağıtıldı.

Ayakkabı, tişört, pantolon, etek kısacası bütün giyim ihtiyaçlarının düşünülerek konulduğu hediye paketlerini alan çocukların sevinci ise görülmeye değerdi.


ADANMIŞLIK VE TESLİMİYET RUHUYLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Derneğin Diyarbakır İl Temsilciliği Yetkilileri ve Hayat Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yardımları çocuklara dağıtan Yardım Eli Derneği Genel Müdürü Bahri Bulut şunları söyledi:

‘Yüce Rabbim; Kitab-ı Mukaddes’te yetimlerle ilgili olarak şöyle buyurmaktadır:

Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah; kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez’.

Cenab-ı Rabbimiz’den aldığımız bu talimatın gereği olarak, yine bir Mukaddes Ramazan Ayı’nda yetim çocuklarımız ve aileleriyle bir araya gelmiş bulunuyoruz.

 ‘Paylaşalım İyiliği, Yaşatalım Kardeşliği’ ilkesi doğrultusunda, yaklaşan Mübarek Ramazan Bayramı öncesinde, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en ideal bayram kıyafetleriyle sevindirerek, bayrama mutlu girmelerini nasip buyurduğu için Yüce Rabbimiz’e bir kez daha hamd-ü senalar ediyoruz.

Hayırsever kişi ve kuruluşlar, diledikleri zaman bizlere ulaşarak, ayni nakdi yardımlarını Yardım Eli derneğiyle, diledikleri kitlelere ulaştırabilirler.

Ayrıca, hayırsever vatandaşlarımız, bizimle irtibata geçerek özellikle yetim çocuklarımızı, içinde bulunduğumuz Aziz ve Mübarek günde mutlu edebilirler. Dileyen hayırseverlerimiz, yaptığımız yardımları yerinde inceleyerek, temin etmiş oldukları gıda veya kıyafet yardımlarını, bizzat kendi elleriyle yetim çocuklara giydirebilir veya yardım dağıtım törenine misafirimiz olarak katılabilirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadirşinas Diyarbekir halkı ve tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyor, Ramazan Ayı ve Bayramın ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum’.

 
HABER.YILMAZ ACU




ETİKET :   Merkezi İstanbul’da bulunan Yardım Eliderneği bir kez daha gönüllere taht kurdu. Genel Müdür Bahri Bulut

Tümü