ZEKİ GURTÜRK, CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

D.BAKIR/ Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, illerimizde yetkili sendika olarak başkanlık görevinde bulunan Zeki Gurtürk, Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekilliği Aday Adaylığını açıkladı

20:13:50 | 2023-03-20

Zeki Gurtürk, şunları söyledi: ‘DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğü bünyesinde, İdari müdür olarak görev yapmaktayım. 16 Mart tarihi itibarıyla, görevimden istifa ederek, CHP Diyarbakır Milletvekilliği Aday Adaylığı için başvurumu yaptım.

‘Öncelikle, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinin, ülkemize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz.

Özellikle son birkaç yıldır, ülkemiz giderek ağırlaşan sorunlar yaşamakta. Hayat pahalılığı, Dolar ve Euro başta olmak üzere, yabancı para birimler karşısında, para birimimizin sürekli değer kaybetmesi ve buna paralel olarak vatandaşlarımızın alım gücünün azalması, hepimizi bir hayli üzmekte. İnsanlarımız, her geçen gün zorlaşan hayat koşulları nedeniyle, hayatlarını idame etmekte zorlanıyorlar. İşsizlik, ivedi olarak çözüm üretilmesi gereken en ciddi sorunlardan biri olarak karşımızda duruyor.


Milletvekili adaylığının çocukluk hayalim olduğunu belirtmek isterim. Onu da, şükürler olsun gerçekleştiriyorum. El birliğiyle, Mukaddes Diyarbakır’a kalıcı hizmetler sunarak, insanlarımızın hayır dualarını alabilmek için, var gücümüzle, çalışacak ve gayret göstereceğiz.

Allah’ın izni ile hepimiz, güzel ve mutlu günler göreceğiz. Depremden dolayı vefat eden bütün vatandaşlarımıza, Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz’,


ÖZGEÇMİŞİM

1966 Yılı Muş doğumluyum. Evli ve 5 çocuk babasıyım. 4 Yıllık Kamu Yönetimi mezunuyum. 23 yıllık devlet memuruyum. Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Silvan Proje Müdürlüğünde İdari İşler şefi olarak görev yapmaktayım.

Ayrıca, 12 sene boyunca Sendika başkanlığı yaptım. Ülkemizde Doğu ve Güneydoğu bölgesinde, yaklaşık beş buçuk milyon mensubu olan en büyük aşiretlerden biri olan (BAD-DER) Badıkan aşiretine mensup aile üyesiyim. Aynı zamanda siyasi işlerden sorumlu başkanım. Cumhuriyet Halk Partisine gönülden bağlı olup, her türlü fedakârlığı göstereceğim. Bu itibarla yolumuzun zor, çetin ve dikenli olduğu bilincinde hareket edip; buna göre adımlarımızı yılmadan ve sağlam bir şekilde atacağımızı, kendimize bir görev olarak addediyoruz’.

 

HABER: YILMAZ ACU

 




ETİKET :   zeki gurtürk chp Diyarbakır

Tümü