Atasözleri ve Deyimler Sergisi Mehmet Akif İnan İlkokulu'nda açıldı

Atasözleri ve Deyimler Sergisi Mehmet Akif İnan İlkokulu'nda açıldı

12:45:27 | 2024-03-09

Diyarbakır Mehmet Akif İnan İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında "Atasözleri ve Deyimler" konulu bir sergi düzenledi.

Öğrenciler, kendi yorumlarıyla atasözleri ve deyimleri hayata geçirdikleri eserlerle dikkat çekti. Velilerin büyük ilgi gösterdiği sergi sonrası bir açıklama yapan Mehmet Akif İnan İlkokulu Öğretmeni Neval Atabay, “Atasözleri ve deyimlerimiz, binlerce yıllık birikimin ürünü olarak dilimizin ve kültürümüzün en önemli hazinelerindendir” dedi.

Öğrencilerinin sergide atasözleri ve deyimleri kendi dünyalarına göre yorumladıklarını dile getiren Atabay, “Diyarbakır Mehmet Akif İnan İlkokulu 2/B sınıfı olarak ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında ‘Atasözleri ve Deyimler’ konulu bir sergi açtık. Atasözleri ve deyimleri kendi dünyalarına göre yorumlayan öğrencilerim oldukça ilginç eserler ortaya koydular. Veliler, projeye büyük ilgi gösterdi. Okul idaremiz sergimizin en güzel şekilde gerçekleşmesi için her türlü imkanı sağladı. Okul idaremize ve velilerime desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Atasözleri ve deyimlerimiz, binlerce yıllık birikimin ürünü olarak dilimizin ve kültürümüzün en önemli hazinelerindendir. Mücevher gibi değerli olan atasözleri ve deyimlerimiz, ortak değerlerimiz olarak kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılmaktadır. Yeni nesillere bu değerlerimizi öğretirken sadece ezberlemekten öte, onları yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak çok önemlidir. Bu bağlamda, öğrencilerimizin deyim ve atasözlerini canlandırarak ürünler ortaya koymalarına imkan tanıyan çalışmalar son derece önemlidir. Bu tür çalışmalar, öğrencilerin atasözleri ve deyimlerin anlamlarını daha iyi kavramalarını ve onları kendi hayatlarına uyarlamalarını sağlar. Emeği geçen tüm öğrencilerimi kutluyor, bu tür çalışmalara teşvik ediyor ve destekliyorum” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü