‘BÜTÜN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN’

15:29:11 | 2021-05-01

ANKARA/ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan meşhur kadayıfçı Sıtkı Usta, alın teri ve emeğin önemine vurgu yaptı.

Diyarbakır’ın bağrından çıkan ve ünü dünyaya yayılan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Altunbay, mesajında, duygularını şöyle dile getirdi:

‘Bugün ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlenmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin alın terlerine duyulan saygının ifadesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’dür.

Alın teri, emek, helal kazanç, dostluk, barış, kardeşliğin, birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın simgeleştiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; daha iyi bir gelecek için ter akıtan, sosyal ve ekonomik gelişmemizin temel gücü olan işçi ve emekçilerimize atfedilmiş bir vefa günü olarak kutlanmaktadır.

Üretimin ana unsuru olan insan emeğine gerekli kıymetin verilmesi hem insani bir sorumluluk, hem de uygarlığın bir göstergesidir.

İşçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz olan Devletimiz bu amaçla son yıllarda işçilerimizin haklarının gözetilip korunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve iş güvencesi konularında çok önemli çalışmalar yaparak, işçiye, emeğe ve dayanışmaya verdiği değeri ortaya koymuştur.

Güçlü Türkiye’mizin inşasında alın teri dökerek emek sarf eden tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, bu vesileyle, bir kez daha kutluyorum.

Her geçen gün gelişmekte olan ülkemizin büyümesi, ilerlemesi ve hedeflerine ulaşmasında, emek ve alın terleriyle katkıda bulunan işçi ve emekçi kardeşlerimize, en samimi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum.

Cenab-ı Allah’tan, bütün emekçi kardeşlerimize aileleriyle beraber bir ömür sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu günler diliyor ve kitleler halinde, coşkuyla adeta bir bayram ve karnaval havasında kutlayacağımız 1 Mayıslara bizleri kavuşturmasını niyaz ediyorum’.




ETİKET :  

Tümü