DİRAYET, SABIR, BİTMEK BİLMEYEN AZİM VE İNANCIN ZAFERİ

14:51:28 | 2021-10-29

D.BAKIR- Özel Canseven Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci ve İş Adamı Hamit Canseven, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla, yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
Tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele sonucunda, bağımsızlığımızı kazanarak, işgalci devletlerin karanlık emellerine ulaşamadan geri gönderildiğine vurgu yapan Özel Canseven Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci ve İş Adamı Hamit Canseven, şöyle devam etti: ‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin emaneti olan cumhuriyeti, ebediyete taşımak hepimizin görevidir.
Cumhuriyetin temeline harç olan ruh, bağımsızlık, dirayet, yılmaz usanmaz mücadele azmi ve elbette ki İnancımızdır.
Cumhuriyetimiz, 98 yıl önce kutlu bir mücadele sonucunda ilan edilmiş, böylelikle 19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ilk adım 29 Ekim 1923’de taçlanmıştır. Ulusumuz, parlak geleceğini, kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla verdiği onurlu mücadele sonunda, inşa etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti, sömürgeci ve zalim güçlere karşı muazzam bir dirilişin, muhteşem bir dirayetin eseri olarak tarihteki yerini almıştır. Tam bağımsızlık onuru kurtuluşumuzun çıkış noktası, kuruluşumuzun itibar sancağı olarak tıpkı bir bayrak gibi gönüllerde dalgalanmıştır. Cumhuriyet değerlerine mihmandarlık yapmak, son nefesimize kadar sahip çıkmak, hepimizin en önemli görevlerindendir. Milli Mücadele haklı ve haysiyetli bir duruşun adıdır. Cumhuriyet ise bu şanlı mücadele ruhundan doğan, geçmişi gelecek özlemleriyle birleştiren fazilet timsali, milli egemenliğin tesis edildiği, şer güçlere teslim olmayışımızın sembolüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın tüm bileşenleriyle, kadirşinas Diyarbakırlı hemşehrilerim ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.
Milli Mücadelemizin kahramanlarına, ebediyete intikal etmiş gazilerimiz ve muhterem şehitlerimize, Cenabı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum’.




ETİKET :  

Tümü