RAHMET KAPILARININ SONUNA KADAR AÇILDIĞI KUTLU GECELER

RAHMET KAPILARININ SONUNA KADAR AÇILDIĞI KUTLU GECELER

10:29:36 | 2022-02-03

D.BAKIR/ Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Mübarek Üç Aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Doç. Dr. Muhammed Asena, kutlama mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Her yıl gelişini hasretle beklediğimiz rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Mübarek Üç Aylar ve beraberinde gelen Kandil gecelerinin ilki olan Regaib Kandilini idrak etmenin, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Üç Aylar ve Kandiller, Yüce Allah’ın (C.C), sonsuz rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat daha fazla mükâfatlandırdığı müstesna, zaman dilimleridir.
Rahmani, af ve rahmetle şereflenme anlamlarına gelen Kandil geceleri, her birimiz için tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir. Kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkarak, kin ve nefret duygularını aşma zamanıdır.
Bu mukaddes geceler, Rabbimiz’in sonsuz af ve merhametinden olabildiğince istifade edeceğimiz, umut ve huzurla dolu, kutlu gecelerdir.
Üç Aylar ve Kandiller; İlahi af ve rahmete nail olmak için, Rabbimiz’in bize bahşettiği eşsiz fırsatlardan biridir. Bu fırsatı iyi değerlendirerek tefekkür ve tezekkür etmeli, küsleri barıştırmalı, Allah'ın bizlere olan sonsuz rahmet ve bereketi için bol bol şükrederek, kalplerin güneşini söndüren karanlık duyguları aşmalı ve terk etmeliyiz.
Yüce Allah, bizlerin günah yüklerinden kurtulup, huzura ermiş kulları olarak, Mübarek Üç Ayları ve Kandilleri idrak edebilmemizi nasip eylesin.
Lütuf kapılarının ardına kadar aralandığı bu mukaddes gün ve gecelerin, milletimiz ve bütün İslam Alemine dirlik, birlik ve hayırlar getirmesini gönülden diliyorum.
Rahmeti bol bu kutlu gecelerin, insanlığın hidayet, huzur ve saadetine, maddi ve manevi hayırlara vesile olması ve dünyada yaşanmakta olan bulaşıcı hastalıkların sona erip, hepimize, arınmış gönüllere kavuşmayı nasip etmesini, Yüce Allah’tan niyaz ediyorum’.




ETİKET :  

Tümü